Příze DROPS Muskat

Příze DROPS Muskat

Ráda háčkuji hračky a tak jsem si na svoji tvorbu vybrala tuto bavlněnou přízi – říkám jí hezky česky „muškát“.

Nejdříve jsem vybírala háček. Doporučená síla háčku č. 4 je ideální. Při použití menšího háčku byl vzorek tvrdý a neforemný (prkno) a při použití většího háčku byl vzorek velmi řídký. Nedoporučuji často párat – vlákno má tendenci rozmotávat se a rozplétat se na jednotlivé nitky.  Také jsem se musela vzdát svého zvyku rozmotávat klubíčko od konce (ve vnitřku klubíčka si najdete konec a jen táhnete, klubko Vám nikde neběhá) – prostě to nešlo. Jinak se klubko odmotávalo volně, nedělaly se uzlíky ani jiné neplechy.

Barevnice – při vybírání barvy si řádně čtěte popis a zvažujte, jakou barvu si vyberete. Já si vybrala žlutou, jen jsem přehlédla důležité slovo - zlatá žlutá. Potom jsem se divila, proč mi přišla světle oranžová. Nabídka barev je pro mě pestrá a bohatá. Jednotlivé barvy jsou syté a jasné  – pomerančová je opravdu pomerančová, smetanová je smetanová, červená je červená….

S přízí se mi dobře pracuje – nevrže v ruce, nepotí se mi dlaně. Jednotlivé díly si drží svůj tvar a dobře se mi kompletují . Určitě u této příze zůstanu a těším se na tvoření dalších hraček.